Allmänt, Fasad

Kan man ha en American porch på en Swedish 20-tals hus?


Bild

Jag är lite svag för hela Newport / Hamptons stilen och kan tycka att den funkar rätt bra med gamla Svenska hus också. Här har jag ritat till en altan på huset. Så när som någon cm tror jag det stämmer ganska bra med skalor och proportioner. Tanken är att man kan gå ut från matsal/vardagsrum. Det skulle göra huset mycket större och dessutom tror jag man skulle se vattnet (om än 400-500 meter bort) när träden försvinner. Det jag är lite rädd för är att man förstör känslan i huset? Eller funkar det?

Standard

2 reaktioner på ”Kan man ha en American porch på en Swedish 20-tals hus?

  1. Calle skriver:

    Kul att följa ditt projekt. Jag gjorde något liknande med det vita huset på Bultvägen 4 som nästan gränsar mot din tom för 10 år sedan. Huset var i ett bedrövligt skick när vi tog över. Tog ledigt i 2 månader från jobbet och gick ner 13 kilo på kuppen. Inte minst golven var jäkliga då vi hade samma fernissa. Efter 2 månaders hårt arbete var det dags att flytta in. Sen blev det en del rum som vi gjorde varteftersom innan vi flyttade ut 2008. Har alltid undrat hur det såg ut inne i det röda huset i skogen…

    Lycka till!

    Calle

  2. Otroligt – Måste gå förbi och titta. Jag är så sugen på att baka i gamla vedspisarna och cider på alla äpplen så jag lär väl gå upp 13 kg på kuppen istället. Det som komplicerar saker för oss är att vi bor där samtidigt. Fördelen är att huset har 2 kök (det har varit för 2 familjer). Status nu är att elen snart är dragen, ny värmepump är installerad och källaren utriven (och snart putsad). Men – jag har bara bott där i 5 dagar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s